Report

Tygři neudrželi třígólové vedení. Následné prodloužení zvládly lépe Vítkovice

Liberec – Tygři si v průběhu zápasu vypracovali vedení 3:0, jenže Vítkovice v závěrečné periodě vyrovnaly a šlo se do prodloužení. To vyšlo lépe Vítkovicím, a tak svěřenci Filipa Pešána berou po nadějném začátku pouze bod.

Už v sedmé minutě šly Vítkovice do čtyř a Tygři v přesilové hře otevřeli skóre. Michal Birner přihrál před bránu Michalu Bulířovi a ten jeho výstavní pas nasměroval do brány. Dalšího gólu se fanoušci dočkali až ve druhém dějství. Tomáš Filippi vybídl při přečíslení dva na jednoho k zakončení Jakuba Rychlovského, který procedil kotouč za Klimešova záda. Následně se ještě ranou zpoza obránce prosadil Oscar Flynn a do závěrečného dějství šli Liberečtí s vedením 3:0.

Jakub Rychlovský po zápase
Boj o čtyřku? My teď hlavně musíme srovnat naše výkony, protože to, co nyní předvádíme, je vrchol. Potřebujeme k sobě začít být upřímní, protože jinak v play-off skončíme hodně rychle.

Vstup do poslední dvacetiminutovky vyšel pro změnu Rideře. Obrana domácích za sebou zapomněla Marcela Barinku a ten v souboji s Dávidem Hrenákem uspěl. O chvíli později v početní výhodě snížil na 2:3 dělovkou od modré Patrik Zdráhala a bylo zaděláno na drama. V 58. minutě dostali svěřenci Filipa Pešána k dispozici přesilovku, jenže hosté ve vlastním oslabení ujeli do přečíslení. Dávid Hrenák nejdříve předvedl famózní zákrok, jenže Petr Chlán poté o jeho záda odrazil kotouč do sítě.

Utkání tak muselo rozseknout prodloužení, ve kterém obrat Vítkovic dokonal pohlednou individuální akcí Rihards Bukarts.



Trainerstimmen

Filip Pešán
Bílí Tygři Liberec
„Takto nastoupit do třetí třetiny za velmi dobře rozehraného stavu nám může pokazit celou sezónu. Sportovní výsledky jsou na hraně a hodně rozhodují maličkosti. My jsme dvě třetiny bojovali o šanci udržet se ve hře o čtyřku. V závěrečném dějství jsme se ale už úvodním střídáním naladili na tak kyselou notu, že obrat zkrátka musel přijít."
Pavel Trnka
HC Vítkovice Ridera
„První třetina nebyla z naší strany úplně špatná, měli jsme i nějaké šance. Poté jsme byli třikrát po sobě vyloučeni, čímž jsme ztratili momentum. Ve druhé části jsme byli hrozní a chvílemi jsem měl pocit, že se začíná projevovat únava z našeho náročného programu. O přestávce jsme na kluky apelovali, že je každý zápas hratelný a že se jedná o přípravu na play-off. Hráči nepřestali věřit a viděli jste sami, jak dokáže jeden gól rozvázat celému týmu ruce."

Photos

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner